maanantai 30. huhtikuuta 2012

Linnareissusta markkinahumuksi

 Eilen lähdimme Suomen vieraiden kanssa matkaan ajatuksella - Puolan maaseutua,rauhallista puistossa vaeltamista ja historian siipien havinaa.

Automatka taittui rypsipeltoja ihaillen!
No mutta! Perillä odotti yllätys,väkeä oli kuin Vilikkälässä kissoja - olimme sattuneet keskelle jonnin sortin markkinoita! Myytävänä oli kaikkea mahdollista muovikrääsästä paikkalliseen käsityöhön.Linnan alue oli niin tukossa,että emme edes yrittäneet jäädä lippuja jonottamaan.

Tässä muutama tunnelmapalanen !

Myyntikojuja oli vieri vieressä yli kilometrin verran

Meillä oli völijyssä HD - harrastajia,tämä n kuvan napsaisin ihan heidän kunniakseen ;p

Siellä se linna häämöttää

Tämmöistä maisemaa näkee yleensä,kun kävelee kohti linnaa.Paikka oli sen verran  korkealla,että kesä ei vielä ollut yhtä pitkällä,kuin meillä.


Vuorella kävi aivan järjetön tuuli -Tämä kaveri saa sanoa päivän päätteeksi,että piti työpaikan seinää pystyssä koko päivän :)

Paikallinen herkku,jota tarjolla aina tapahtumissa.Erittäin suolaista savujuustoa grillistä,nautitaan sellaisenaan tai makean hillon kanssa.

Vähän isompia savujuustoja.

Jättimäisiä leipiä mukaan ostettavaksi tai paikan päällä nautittavaksi. Särpimeksi laardia(pekonilla tai sipulilla maustettua),suolakurkkuja ja haudutettua hapankaalta.

Markkinarinkelit!


Mikä kylmäsäilytys! Joka puolella roikkui meheviä makkara - ja kinkku"kimppuja" ja erilaisia juustoja - ja kaikki tämä hellekelissä.

Pässinpökkimät  3 euroa.Käsityön hinta on täällä aivan mitätön - näitäkin tulee kuitenkin tehtyä mielummin itse,vaikka hintapoliittisesti siinä ei mitään voitakkaan. Onpahan tekemisen riemu :)

Mahtavia käsintehtyjä kynttilöitä,hintaa 5 euroa.(Meille lähti mukaan tuo oikeanpuoleinen )

Nahkatossukoita 3 euroa

Pajusta punottuja kukkakoreja,nämä polkupyörät maksoivat n. 7,5 euroa


Annan onnea - markkinatuliaisena jousipyssy


2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia tuolta markkinoilta!

    Pieni korjaus tuohon motoristikuvaan; kuvassa olevat henkilöt kuuluvat maailmanlaajuiseen poliisien moottoripyöräkerhoon Blue Knightsiin, jossa voi olla minkämerkkinen prätkä tahansa eli kyseessä ei ole pelkästään HD-kerho =)Suomessakin on oma paikallisjaostonsa. t. Tytti

    VastaaPoista
  2. Kiitos tietoiskusta,enpäs tällaista tiennytkään!Juu,en minä aatellutkaan,että he HD väkkee oli,vaan meijän Suoemn vieraat on :)Tuli kyllä kiinnitettyä huomiota noihin värikkäisiin liiveihin,yleensä kun kerhotunnuksia näkkyy tommosessa vähän tummemmassa kamppeessa!

    VastaaPoista

Kiitos,kun piipahit sivuillani :)