torstai 21. kesäkuuta 2012

Lihapullatalkoilua


Viimeisiä koulupäiviä vietellään - ensi keskiviikkona lennetään jo Suomeen,kyllä on taas vuosi vierähtänyt hurrrrrrrjaa vauhtia!

Koulun kevennykseksi lapset viettävät " Green School" - viikkoa.(Talvella puolestaan käydään White Schoolia eli laskettelureissuja)  Isommat ovat käyneet mm. Pöytävuorilla vaeltamassa,pienillä oli eilen retki eläintarhaan ja tänään äidit riensivät pitämään kokkauskoulua ja lopuksi nautittiin yhdessä koko porukka piknikkiä ulkosalla :) Suomalaiset äiskät pyöräyttivät arviolta kolomisensattaa lihapullaa tai no ipanat ne pyörittelivät!Monenmoista tyyliä ja kokoa nähtiin päivän aikana.

Paistamistakin sai halutessaan kokeilla,pari pientä poppaakin (tai niinkuin koulun lapset sanoisivat "autchia") sattui - onneksi sellaisia,että selvittiin  kylmällä vedellä huuhtaisulla.
Perinteisiä lihapullia - ja voissa tiristettyjä,tottakai!
Yhdessä luokassa japanilaiset äidit tekivät lasten kanssa sushia - kuinkahan moni Suomessa uskaltaisi käyttää täytteenä mm. lenkkimakkaraa! Hyviä olivat ja mahtavaa on katsella,kun melkein kaikille lapsille täällä tämäkin herkku maittaa.

 

                                            Korealaisten äitien taidonnäyte tänään oli tuliset  kimchi - lättyset,nam!

Neljännellä pisteellä valmistettiin aitoa brittiläistä trifle-jälkkäriä,mutta kameran patterit sanoivat juuri sopimuksen irti.

 Kylläpä harmitti,kun en saanut näpsäistyä kuvaa siitä,kun kolmisenkymmentä muksua ja opea herkuttelee piiiiiiitkän pöydän ääressä.Tottahan me kokkaajaatkin pidimme puolemme ;p

Huomenna vielä luvassa vesileikkejä ja sen jälkeen juhlimme täälläkin Juhannusta kotimaisella porukalla :)

                                                          Ihanaa Mittumaaria kaikille!

2 kommenttia:

  1. Mikä antoisa päivä! Ihana kansanvälinen tunnelma! Ja niin söpöjä lapsia! Sofiakin olisi mielellään ollut mukana kokkailemassa.

    VastaaPoista
  2. mukavaa oli kuten aina - kun on tottunut työskentelemään lasten kanssa,niin on aina niin kotoinen olo sen kaiken metakan ja suhinan keskellä :)

    VastaaPoista

Kiitos,kun piipahit sivuillani :)