sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Euro 2012 Wroclaw

Jokainen jonnin sortin tiedotusvälinetä seuraava tietää,että tällä hetkellä pelataan jalkapallon EM-kisoja. Wroclaw on yksi isäntäkaupungeista - ratkaisu,joka ei kaikkia ole miellyttänyt..Kova kalabaliikki on ilmeisesti pyörinyt sen asian yllä,että monet kokevat vääryydeksi antaa kisat Puolalle ja Ukrainalle rasismiongelman vuoksi..

Täällä kohta kaksi vuotta asuneena voin sanoa,että kovin vähän näkyy katukuvassa erilaista väriä eli ei tämä Wroclaw ainakaan ole mikään multikulttuurisuuden tyyssija. Valitettavasti olen kuullut vanhimman tyttären Etelä-Korealaisilta luokkakavereilta,että he ovat saaneet osansa ikävästä rasistisesta herjasta . Kai niitä pässejä sitten joka maahan riittää :(  Toivotaan,että kisat sujuvat leppoisissa merkeissä ilman typeryyksiä!

Perjantaina ei käynyt mielessäkään suunnata kaupungille - punavalkoisiin sonnustautunut ihmismassa virtasi tasaisesti keskustaa kohti.Suurin osa vanhaa keskustaa Rynekiä,on valjastettu kisoja varten - juomaa,jättiscreenejä,sapuskaa,katsomoita. Paikalle odotetaan päivittäin  30 000 ihmistä ja perjantaina se koko määrä taisi olla siellä yhtäaikaa illalla seuraamassa lähetystä Puola-Kreikka pelistä. Illalla stadionilla kiehui n, 50 000 katsojan hurratessa Venäjä-Tsekki pelissä.

Eilen uskaltauduimme tyttöjen pianotuntien jälkeen piipahtammaan keskustassa,tässä muutama kuva


Ensin lounasta uuden Sky Towerin meksikolaisessa  Czerwone Sombrerossa , oli todella hyvää!

Kanafajitas,extra hot !

Sallin suurta herkkua,tomaattikeittoa 
Katukuvassa yleinen näky - autojen ikkunoissa liehuvat Puolan liput

Kasvomaalari valmiina töihinsä,mitä väriä tunnustetaan?Hollannin kannattajia

Ei liene vaikea arvata mistä maasta tämä miesporukka oli lähtenyt liikkeelle :pJälkimärinä.Tapahtuman yksi suuri sponsori on Coca-Cola,heillä oli jos jonninmoista ruoka-ja juomatelttaa. Tyttärille otettiin täytelakuja ,mutta maksun tullen ei kelvannut käteinen eikä kortti! Ainoa mahdollinen maksuväline cokiksen kojuihin oli Paypass,ei kai kukaan sellasta ala hommaamaan limun tai lakun takia`- vallankin,jos tiskillä,mistä se olis pitäny hommata on kauhia ruuhka.


Veimme zlotymme sitten muualle - täälllä on taivaallisen hyvää jäätelöbaariketju Grycan,en ole ikinä syönyt missään niin hyvää jädeä kuin Puolassa!Puolalainen omenapiirakka on NIIN hyvää,kyljessä kermistä,kanelisiirappia  ja  jäätelöä

4 kommenttia:

 1. Varmaan stressaavaa välillä kun on niin paljon vilskettä. Mutta silti ainutlaatuinen kokemus! Oih, mitä kaloripommeja, fanastico!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä koko kaupunki on valjastettu pallon palvontaan - tänä vuonna on ollut helppoa hommata tuliaisia Suomeen,kun tuota UEFA - kamaa on joka paikassa tarjolla :p Joo,ei tuota omenapiirakkaa ihan joka viikko viitsi syödä:)

   Poista
 2. Olispa taallakin hyvaa jaateloa, mutta ne on valitettavasti ylimakeita. Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin löytyy tosi makeita vaihtoehtoja,mutta sorbetit ovat oikeasti hedelmän-tai marjaisan raikkaita ja nuo ihanat jädeannokset jogurttipohjaisia.Nyt tänne on rantautunut vihdoin myös Frozen Yoghurt,jee

   Poista

Kiitos,kun piipahit sivuillani :)