keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Wroclaw Zoo(yes,again)

Sunnuntaina piipahdettiin junioreiden kanssa Wroclawin eläintarhassa  (taas).

Sattui hirmuisen helteinen päivä ja puolalaiset olivat massoittain liikkeellä - itse tykkään käydä tuolla talvella,elukatkin ovat vireämpiä ja ei tarvi tungoksessa kärvistellä :p

Eläintarhan hallitseva maisema on tällä hetkellä  nostokurjet(3) ja työmaa-aidat;isoja remppoja menossa ja sehän on hyvä se eli parannusta eläinten olosuhteisiin.

Jotain uutta oli jo tapahtunut tai ainakin meidän silmät eivät olleet tällaista ennen nähneet - pienet apinat(älä ny vaan kysy,että mikä laji..) vilistivät "vapaina" korkealla puunlatvoissa ja heille oli väkerretty köysisiltoja puusta toiseen. Alapuolella ei ollut verkkoa vaan suriseva sähkölinja.

Pikkasen jänskätti,kun se lauman kaikkein pienin lähti tepsuttamaan huojuvaa siltaa,pariin otteeseen napero veti kötälleen ja veti hetkisen henkeä ehkä miettiäkseen,kuinkas tästä etiäppäin. En kyllä haluais olla näkemässä sitä,että joku näistä kopsahtaisi sieltä sähkölankaan ja sen kautta maahan..
Joku kumma viehätys noissa apinoissa on - kauan aikaa katseltiin myös,kun nämä veijarit mussuttelivat hedelmiä ja pähkinöitä.Muutama muukin söpöläinen bongattiin - lasten suosikkina ehdottomasti pihatto,jossa yleensä vaeltelee lampaita,tällä kertaa siellä oli vuohia. Innokkaita,kerjääviä sellaisia - eläimille pystyy ostamaan automaatista pieniä papusia ja nämä otukset kyllä osasivat kerjäämisen (ja ahdistelun)

Samalla reissulla vierailtiin ensimmäistä kertaa upouudessa miniatyyrimaassa - pienoismalleja tärkeistä Puolalaisista rakennuksista - ihan mukava kierros,sillä mukaan saatiin lipunmyynnistä opastyttönen kertomaan rakennusten taustalla olevia tarinoita.
Ja pienen vastapainoksi oli sitten jotain suurtakin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos,kun piipahit sivuillani :)