tiistai 2. lokakuuta 2012

Mukulapökkövehka

On siinä kasvia nimellä paiskattu - mukulapökkövehka :) Kauniimpi nimi SHIRATAKI - Miracle Noodle Rice


Tänään kokkailin kana - kasvishässäkkätä intialaisin maustein - vindaloo paste,jeera,jogurtti ja korianteri viimeistelivät makupaletin. Tilasin tuossa männäviikolla Suomesta YesDelin verkkokaupasta tätä ihimeellisyyttä ihan kokeilumielessä - en ollut tämmöisestä tuotteesta ikinä ennen kuullutkaan!  Tuossa on tietopläjäys suoraan kaupan nettisivuiltaöMukulapökkövehka (Amorphophallus konjac) on Kaukoidässä kasvava jamssinsukuinen vehkakasvi. Tämän näyttävän kasvin kuivatuista juurimukuloista on Japanissa jo tuhansien vuosien ajan valmistettu ns. konjakjauhoa. Konjakjauho on veteen liukenevaa kuitumuotoista hiilihydraattia - se ei imeydy elimistössä lainkaan. Se ei myöskään nosta verensokeria tai lihota. 

Konjakki voi olla hienoa mutta konjakjauho se vasta ihmeellistä on! Varmuuden vuoksi todettakoon, että konjakjauholla ei ole mitään tekemistä konjakki juoman kanssa! Sen sijaan konjakjauhoista voi valmistaa kuitupitoista, kaloritonta ja mikä tärkeintä, täysin hiilihydraatitonta nuudelia, nauhapastaa ja riisiä!


                                                       Pikkaisen eppäilytti,kun aukaisin pussukan - aika tymäkät hajut tulvivat vastaan..Keittämisen jälkeen tämä haiskahti vieläkin oudolle,mutta kippasin rohkeasti soosin sekaan ja avot - sehän meni riisistä,ku väärä raha!

Ihan hauska uusi tuttavuus ruokakomeroon lisättäväksi - täältä Puolasta en tuota tiedä kyllä saatavan,mutta ehkä Saksasta voisi löytyäkin, kun siellä parin viikon päästä piipahdamme.


2 kommenttia:

  1. Muuten tuo ihan kiva huonekasvi. Isoin on nyt 2m korkea.

    VastaaPoista
  2. Tänne liikettä myös :) Haastoin sinut mukaan, joten käyhän tutkimassa, mitä tehdä. :)

    VastaaPoista

Kiitos,kun piipahit sivuillani :)